Inred ditt hem med en röd tråd

Ibland kommer man in i hem som känns sådär naturligt varma och välkomnande; hem som hänger ihop på ett tillsynes naturligt sätt. Det skulle visserligen kunna vara en slump att det känns så, men med all sannolikhet bor där någon som är intresserad av inredning.

Det är faktiskt inte särskilt svårt att binda ihop inredningen inomhus, det går till och med ganska lätt att binda ihop inomhusmiljön med utomhusmiljön. Bestäm dig för vilka färger, nyanser, former och mönster du vill använda och låt dem återkomma i olika form och skepnad i hela huset.

Mixa och matcha

Att satsa på riktigt mysiga plädar, snygga kuddar och sköna sittdynor är bara några saker som kan lyfta en hel inredning och enkelt binda ihop olika delar med varandra. Genom att använda en eller två olika former och mönster som återkommer genom hela inredningen, kanske i varje rum, skapar du enkelt en röd tråd som blir tydlig både för dig och för dina gäster.

För att få till en riktigt ombonad känsla är lite lyxigare textilier i fuskpäls, fleece och fårskinn att rekommendera. Något många glömmer bort är belysningen, som bör vara en självklar del i en helhet. Fundera över vilka behov som behöver tillgodoses innan du väljer belysning, och hämta gärna inspiration, tips och råd från exempelvis nordiskagalleriet.se där det finns allt från golv- och vägglampor, belysningstillbehör, utomhusbelysning, skrivbordslampor med mera.

Förvaring, förvaring, förvaring

Kom ihåg att inredningen inte bara ska vara snygg att se på, den ska också fungera i vardagen. Har du en stor familj krävs det mer förvaring än om du bor ensam eller ihop med en partner. Det vi kanske glömmer ibland är att nyttja takhöjden – använd väggar och som inredningsdetalj!

Det finns mängder med snygga hyllor, förvaringssystem och inte minst amplar som kan tjäna som förvaring åt sjalar, vantar, solglasögon, böcker, nycklar etc. Bara fantasin sätter gränser! Det är också både praktiskt och snyggt att hänga upp hyllplan i snygga hamparep eller kraftiga kedjor, så att de hänger ner från taket och tjänar som både förvaring och inredningsdetalj.

Plats för barnens saker

I hallen är det extra viktigt att inreda med praktiska möbler, gärna designade så att de fyller flera olika funktioner; avdelare, förvaring, sittmöbel osv. Satsa också på praktiska krokar, snygga speglar och vägghängda skåp, och skapa gärna en egen avhängnings/avställningsplats för barnens kläder och saker. De når inte upp till krokar och hyllor i ”vuxenhöjd”, och att sätta upp krokar och hyllor i deras höjd gör det enklare för dem att hänga upp sina saker.

Är det ont om plats kan du sätta upp barnens krokar sitta under vuxenkrokarna (på samma vägg) och inreda med förvaringsmöbler, exempelvis skoskåp, som inte är så djupa. Därmed tar de mindre plats, samtidigt som du får undan ett antal par skor. Att använda sig av korgar i olika storlekar, former och färger är också ett enkelt och snyggt sätt att få undan prylar. De kan antingen stå på golvet, i en förvaringsmöbel eller alternativt hängas upp på väggen.

Lycka till med inredningen därhemma!